Wet Kwaliteitsborging nagenoeg definitief!

Wet_kwaliteitsborgingDe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen lijkt te kunnen rekenen op steun van de Tweede Kamer. Dat viel donderdagavond 16 februari 2017 op te maken tijdens een debat over de bouwwet die al jaren veel stof doet opwaaien. Dinsdag 21 februari 2017 zal er definitief gestemd worden.
Lees ook in de cobouw.

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen rekent grotendeels af met het werk van gemeentelijke bouw- en woningtoezichthouders. In plaats daarvan moeten bouwers zelf aantonen via een opleverdossier dat ze kwaliteit leveren. Een nog op te tuigen toelatingsorganisatie houdt een oogje in het zeil.

Met het inwerking treden van de nieuwe wet wordt ook de uitvoerende partij aansprakelijk voor zijn uitgevoerde werk, of dit nu vergunningsplichtig is of vergunningsvrij zoals dakramen en dakkapellen maakt niet uit.

Workshop
Wil je meer weten over de wet Kwaliteitsborging om voorbereid te zijn op 1 januari 2018 neem dan contact met Dakvenstermeesters Montage Keurmerk op, of meld je aan voor de workshop Daglicht en Hellen dak via het aanvraagformulier.