VCA Veiligheidstrainingen

Volg nu de Basis VCA of VOL VCA trainingen bij Dakvenstermeesters Montage Keurmerk.

Bij werkzaamheden op het dak staat veiligheid voorop, vandaar dat wij als montage keurmerk ook de VCA trainingen aanbieden om in basis veilig op het dak te werken.

Basis VCA of VOL VCA.
VCA_TrainingenVCA Basisveiligheid is bestemd voor operationeel medewerkers. Wanneer je leiding geeft aan medewerkers op een locatie waar VCA verplicht is gesteld, dien je in bezit te zijn van het VCA VOL certificaat.
Dit geldt ook voor ZZP-ers. Voor alle andere medewerkers is het Basis VCA certificaat voldoende, dit wordt ook wel B VCA genoemd.

ZZP`er en VCA.
VCA_Daglicht_DakwerkWanneer een ZZP’er zich niet als onderaannemer, maar als (tijdelijke) medewerker verhuurt, gelden voor hem alle regels en voorwaarden zoals die gelden voor uitzendkrachten of medewerkers.
Wilt u als VCA gecertificeerde aannemer een zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) inhuren als onderaannemer? Dat kan, als de ZZP’er én uw onderneming aan een aantal voorwaarden voldoen.

ZZP’er inhuren als onderaannemer:
Een ZZP’er kan als bedrijf zelf nooit VCA gecertificeerd zijn. Toch kunt u als VCA gecertificeerde aannemer een ZZP’er als onderaannemer inschakelen. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Een ZZP’er heeft geen onderaannemers, ingehuurden of uitzendkrachten.
 • De ZZP’er moet het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben en, zo nodig de kwalificaties zoals vermeld in de SSVV Opleidingengids.
 • De ZZP’er moet een eigen VGM-Risico-Inventarisatie en –Evaluatie hanteren.
 • Materialen, arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen van de ZZP’er moeten gekeurd zijn conform vraag 10.2 van de VCA.
 • Als hoofdaannemer toetst u of de werkzaamheden van de ZZP’er voldoen aan de eisen van VCA op de werkvloer. U moet dit ook kunnen aantonen.

PAS verlopen van VCA 1 of VCA 2.
Sinds 2004 is Basis VCA en VOL VCA ingevoerd.
Als je een VCA 1 certificaat wilt herhalen, kies dan voor Basis VCA. Als u een VCA 2 certificaat wilt vervangen kies dan voor VOL VCA. Je kunt meteen de VOL VCA cursus volgen, je hoeft niet eerst Basis VCA te volgen.

Let op: als jouw VCA 1 certificaat verloopt, dan verloopt ook automatisch je VCA 2 certificaat. Volg dan meteen VOL VCA. Dit certificaat is dan 10 jaar geldig.

BASIS VCA

Basis VCA of Basisveiligheid VCA

Met het B-VCA diploma laat je zien dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Je geeft daarmee dus aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen.
Steeds meer werkgevers vinden het belangrijk dat je veilig werkt. Wanneer je aan het werk gaat voor een aannemer is het Basis VCA diploma in veel gevallen verplicht om toegelaten te worden tot het (bouw)terrein.

Basis VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen.

De kosten voor de 1 daagse BASIS VCA training zijn € 225,00 excl. 21% btw

Inclusief:

 • E-learning
 • Examen
 • VCA pasje
 • Koffie-Thee
 • Lunch

Schrijf je via onderstaand formulier in voor de BASIS VCA CURSUS.

VOL VCA

VOL VCA

Ben je operationeel leidinggevende op een locatie waar VCA verplicht is? Dan moet je het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben. Daarmee geef je aan dat je veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jou en de medewerkers waaraan je leiding geeft.

De VOL-VCA cursus bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, kennis van VCA-bedrijfscertificering, het bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolbox vergaderingen.

Ook als ZZP-er dien je over een VOL VCA te beschikken.

De kosten voor de 1 daagse VOL VCA training zijn € 235,00 excl. 21% btw

Inclusief:

 • E-learning
 • Examen
 • VCA pasje
 • Koffie-Thee
 • Lunch

Schrijf je via onderstaand formulier in voor de VOL VCA CURSUS.

Schrijf je in voor de VCA training of vraag informatie aan door het invullen van het onderstaande formulier.

Uw gegevens

 

Persoonsgegevens

 

Verificatie