KOMO Certificering dakkapellen

Waarom KOMO?
KOMO_CertificeringBouwproducten, zoals een dakkapel en dakraam, en de montage ervan dienen te voldoen aan het Nederlandse Bouwbesluit.
Om dit aan te tonen hebben de meeste fabrikanten van dakramen (oa Velux, Fakro) hun dakramen voorzien van een onafhankelijk certificaat zoals bv KOMO. Indien u dus 1 van deze dakramen laat monteren door een deelnemer van het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk welke de training Daglicht & Hellend Dak heeft gevolgd, dan weet u dat zowel het dakraam als de montage daarvan voldoen aan wet- en regelgeving.
De meeste fabrikanten van dakkapellen hebben (nog) geen onafhankelijk certificaat waaruit blijkt dat de dakkapel voldoet aan het Nederlands Bouwbesluit.

KOMO Certificering Dakkapellen
Dakkapel_keurmerkBij de aanschaf van een dakkapel moet u dan afgaan en vertrouwen op de leverancier van de dakkapel of de dakkapel voldoet aan bv de isolatie- en brandveiligheidseisen.
Exclusief voor de leden gaat het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk samen met SKH, een onafhankelijke en geaccrediteerde certificatie instelling, voor fabrikanten van dakkapellen het traject begeleiden om te komen tot een onafhankelijke KOMO kwaliteitsverklaring voor de dakkapel.
Daarnaast kunnen monteurs van dakkapellen, middels de gecertificeerde training module Daglicht & Ruimtewinners van dakvenstermeesters aantonen dat hij alle kennis heeft voor een juiste montage die voldoet aan alle bouwregelgeving.
KOMO is hét kwaliteitskeurmerk voor de bouw en is een internationaal begrip.
Een dakkapel voorzien van een KOMO Attest, eventueel met aanvullende kwaliteitseisen en controles, geplaatst door een deelnemer van het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk, staat dus garant voor kwaliteit!

Bekijk de website van KOMO