Niels_Klerx_Kaatsheuvel

Dakvenstermeesters Waterkerend manchet voorschrift

Nieuw op onze website zijn de voorschriften.

Als Dakvenstermeesters Montage Keurmerk voor het plaatsen van dakramen, dakkapellen en dakserre systemen brengen wij monteurs en bedrijven graag op de hoogte van de juiste voorschriften.
U vind vanaf 21 maart  2023 belangrijke voorschriften om een dakraam, dakkapel of dakserre op de juiste manier volgens het bouwbesluit te plaatsen op onze website.

Als 1ste onderwerp: Het Waterkerend manchet.
Een dakraam plaatsen is tegenwoordig een vak geworden als je bekijkt wat er allemaal fout kan gaan als je niet op de juiste manier monteert.
Als Dakvenstermeesters Montage Keurmerk geven wij inmiddels al 8 jaar trainingen om een dakraam op de juiste manier in te bouwen. Dit met het oogpunt op  isolatie, condensatie maar ook de constructieve aanpassing van een dak.

VELUX is de 1ste fabrikant die vanaf 1 maart 2023 standaard het waterkerend manchet bij de gootstukken uitlevert, er is dus geen keuze meer of je een waterkerend manchet aankoopt. Dit is volgens ons een geweldige stap om een dakraam juist te monteren.
Nu is het wel van belang dat bouwbedrijven. monteurs maar ook prefab dak leveranciers het waterkerende manchet toe gaan passen.
Dakvenstermeesters Montage Keurmerk geeft hiervoor gecertificeerde trainingen samen met SKH.

Zie  ook de voorschriften Voorschriften waterkerend manchet

benieuwd naar de mogelijkheden?

Kijk dan op www.dakvenstermeesters.nl