Solatube daglichtbuis

Solatube® daglichtsysteemSolatube_logo

Daglicht op elke plek onder het dak. Daar zorgt het Solatube® daglichtsysteem voor. De Solatube® vangt het buitenlicht op met een koepel en transporteert het daglicht via een zeer reflecterende buis. Een plafondplaat naar keuze verspreidt vervolgens aangenaam daglicht de gewenste ruimte in.

Om zowel overdag als ’s avonds een gelijkmatig lichtniveau te hebben kan een Solatube® daglichtsysteem worden aangevuld met een verlichtingsarmatuur of een TechLED. Dankzij deze combinatie ontstaat er een geïntegreerd dag- en ledlichtsysteem, waardoor slechts één armatuur aan het plafond nodig is.

ToepassingsmogelijkhedenDaglicht-in-Badkamer
De toepassingsmogelijkheden van Solatube® daglichtsystemen zijn nagenoeg onbegrensd. In platte en schuine daken, door een gevel of door de grond vindt het daglicht zijn weg. Voor de meest unieke daken, waaronder sandwichdaken en groendaken, zijn maatwerk dakdoorvoeren mogelijk. Het verlengen van de systemen tot wel 10 meter, nagenoeg zonder daglichtverlies, is geen probleem. Solatube® systemen zijn daarom al in vele projecten toegepast.

Solatube daglichtsystemen worden toegepast in zowel nieuwbouw als bij renovatie en in bijvoorbeeld de volgende sectoren:
– industrie
– magazijnen
– kantoren
– zorginstellingen
– scholen
– winkels
– recreatie
– woningbouw

Verschillende typesSolatube_magazijn
Om er voor te zorgen dat er een Solatube® is voor iedere ruimte, zijn er verschillende type Solatubes® leverbaar: Ø 25 cm (160 DS), Ø 35 cm (290 DS) en Ø 53 cm (330 DS en 750 DS). De geschikte diameter is afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gewenste lichtresultaat. Voor een indicatie kunt u de technische specificaties raadplegen of contact opnemen met Techcomlight.
De daglichtprofessionals van Techcomlight kunnen u (dag)lichtadvies op maat geven. Denk hierbij aan complete lichtplannen, heldere profit on investment berekening en professionele ondersteuning. Zie voor meer informatie www.techcomlight.nl

Hoge lichtopbrengst en goede isolatiewaardes
De hoogwaardige Solatube® lichtkoepel met Raybender® technologie zorgt bij lage zonnestand voor een aanzienlijk sterkere lichtopbrengst, terwijl bij hoge zonnestand overbelichting wordt voorkomen. Hierdoor heeft u een egalere lichtspreiding gedurende de dag.

De goede afdichting van de Solatube® daglichtsystemen zorgt voor zeer hoge isolatiewaardes. Dit resulteert in minder warmteverlies in de winter en minder warmtetoename in de zomer. Speciaal voor de passiefbouw heeft Solatube® de ECO (Energy Care Optima) ontwikkeld. Deze variant is extra geïsoleerd en behaald hierdoor U-waardes tot wel 0,5W/m2K, gelijk aan HR+++ glas. Hierdoor zeer geschikt voor passiefbouw.

Accessoires
De Solatube® heeft een ruim aanbod van accessoires, waaronder:
– Plafondplaten met verschillende lenzen
– Daglichtdimmer
– Ventilatie-unit
– Inbraakbeveiligingsset SKG2
– Verlichtingsarmatuur

TechLED
Om zowel overdag als ’s avonds een gelijkmatig lichtniveau te hebben kan een Solatube® daglichtsysteem worden aangevuld met een verlichtingsarmatuur of een TechLED. De TechLED bestaat uit een pendelarmatuur die geïntegreerd wordt in de Solatube® daglichtbuis. Deze kan worden aangevuld met een sensorpakket die de hoeveelheid licht precies op de behoefte kan afstemmen. De sensor meet zowel de daglichtintensiteit als beweging. Hierdoor schakelt de TechLED enkel in wanneer het lichtniveau onder de minimale lichtinstelling komt én er daarnaast ook beweging wordt waargenomen. Voor meer informatie en een demonstratiefilmpje: klik HIER

Offerte_aanvraagGegarandeerde kwaliteit
De ongeëvenaarde kwaliteit van de Solatube® daglichtsystemen is aangetoond door middel van tests uitgevoerd door Grontmij, TNO en Peutz. Alle technische specificaties zijn hiermee onderbouwd, zodat iedere Solatube® daglichtsysteem gegarandeerd presteert op het gebied van isolatie, lichtopbrengst en duurzaamheid.

Voor meer technische informatie over de Solatube® systemen: klik HIER

Voor een offerte of informatie voor SOLATUBE kunt u een aanvraag doen bij de Dakvenstermeester bij u in de buurt.