Dakvenstermeester Dakster Dakbedekking uit Enkhuizen

Vanaf 1 januari j.l. is de firma Dakster uit Enkhuizen lid van Dakvenstermeesters Montagekeurmerk.

Eigenaar Christoph Meister vertelt:
‘ Ons bedrijf werkt hoofdzakelijk voor particuliere opdrachtgevers, VVE’s en woningcoorporaties. Onze focus ligt op het maken van mooie werken op nivo. Kwalitatief moet het ten allen tijde goed zijn, daarin doen we geen concessies. We zijn er het bedrijf niet naar om elke dag hetzelfde kunstje te herhalen en zoeken juist naar de uitdaging en diversiteit in onze werkzaamheden’.

Waarom wilde je lid worden van Dakvenstermeesters Montagekeurmerk?
‘Bij VVE’s en woningcoorporaties wordt wel eens gevraagd of je gecertificeerd bent en bij welke branchevereniging je bent aangesloten. Naast VCA hadden we dat nog niet verder geregeld. Om ons bedrijf een nog professionelere uitstraling te geven zijn we eens gaan kijken welke mogelijkheden er waren en kwamen toen al vrij snel bij Dakvenstermeesters Montagekeurmerk uit’.

‘Vesteda is bijvoorbeeld een grote klant van ons. Dit jaar voeren we deel 3 uit van een groot renovatieproject waarbij we dit kwartaal nog van 20 woningen de daken geheel renoveren. Inclusief het vervangen van de Velux dakvensters. Om deze opdracht te krijgen waren er bepaalde kwaliteitsnormen waaraan we moesten voldoen. We hebben een pilot woning gedaan en deze werd goed beoordeeld, waarna we aan de slag mochten met dit project. Als je dan je proces tijdens het plaatsen van dakvensters kunt vastleggen door middel van de opleverapplicatie van Dakvenstermeesters Montagekeurmerk dan geef je de opdrachtgever een stukje extra zekerheid. Zeker met de Wet Kwaliteitsborging die per 1 januari 2021 van kracht wordt is aantoonbaar bouwen echt iets waar we mee aan de slag moeten. Bij Dakvenstermeesters Montagekeurmerk vinden we de expertise die nodig is’.

Waar staat Dakster over vijf jaar?
‘Momenteel is de orderportefeuille erg goed gevuld. De wachttijden zijn eigenlijk soms zelfs een beetje te lang. De focus wil ik leggen op verder professionaliseren van mijn bedrijf. Naast Dakvenstermeesters Montagekeurmerk investeer ik dit jaar in een CRM systeem voor het digitaliseren van mijn bedrijfsprocessen. Zorgen dat ik zelf misbaar word en dat de mannen gewoon door kunnen als ik er niet ben. Maar dat gaat hier eigenlijk al een aantal jaar super. We hebben een mooi klein team met alleskunners. Echt kwalitatief goede vakmannen met hart voor de zaak en voor het vak.