Aannemervak – Uitreiking eerste certificaten Dakvenstermeesters

AannemervakUitreiking eerste certificaten Dakvenstermeesters

Aannemervak
3 februari 2017

De eerste certificaten van het nieuwe Dakvenstermeesters Montage Keurmerk worden donderdag uitgereikt tijdens de Bouwbeurs. Dit zal plaatsvinden om 15.00 uur op de stand van SKH (hal 10 E.071).

Op 25 en 27 januari jl zijn de eerste bedrijven getraind in de module Hellend Dak. Deze dagopleidingen vonden plaats bij SKH te Wageningen. De dag startte met een theoretisch gedeelte. In de middag werd het geleerde in de praktijk gebracht en afsluitend volgde er nog het examen.

Kwaliteitsborging
De aanstaande Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, aansprakelijkheid en het nieuwe Bouwbesluit staan aan de basis van het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk dat onlangs is geïntroduceerd. Het keurmerk is gecertificeerd door SKH voor de kwaliteitsborging. Zo is de opdrachtgever altijd verzekerd van een vakkundige en betrouwbare montage van het daglichtproduct of dakkapel.

Het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk zet zich in voor kwaliteitsbewaking en verbetering op het gebied van daglichtproducten in het hellend of platte dak, zowel dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepel, lichtstraten, dak toetredingen en dakkapellen.

Trainingen
Bedrijven mogen het Montage Keurmerk alleen voeren wanneer zij voldoen aan de strenge criteria en de trainingen hebben gevolgd welke door het landelijk orgaan (SKH) gecertificeerd zijn. Deze erkenningsregeling zorgt ervoor dat opdrachtgevers (o.a. particulieren, woningbouwverenigingen, verzekeraars etc.) maximale zekerheid hebben over de kwaliteit van montage en uitvoering van hun daglichtproduct.

De Dakvenstermeesters geven 10 jaar garantie op de montage van al hun werkzaamheden. Het keurmerk is er voor aannemersbedrijven, dakdekkers, rietdekkers, klusbedrijven en zzp’ers die werkzaam zijn in de bouw.

Lees meer!